29 Temmuz 2014 Salı

Takı Ve Aksesuar tarih öncesi devirlerden gelme, çeşitli dönemlerden gelmedir. O dönemlerden beri gelen bir adet gibi görülen takı ve aksesuar o dönemlerde çeşitli tılsım ve inançsal malzemeler olarak kullanılmaktadır.

Tarih önce öncesi devirlerde kullanılmaya başlanan ve daha çok dinin inanç büyü ve tılsımlar var olduğunan inanılan yüzükler kolyeler bir çok devirde değişik amaçlarla kullanılan gelmiştir. Süs ve ihtişam göstergesi olarak kullanılmaya başlanması ile değişik tarz ve değerli madenlerden yapılmaya başlando. Tesbihler kehribardan fil dişinden yapılmaya başlandı. Kehribar tesbih
ler bir devirde ihtişam ve gösterişin simgesi olmuştur.

25 Temmuz 2014 Cuma

Tesbihler arasinda en çok ün yapmış çeşit olan kehribar tesbih oltu taşından yapılmış tesbihlerden daha pahalidir.

Kuka tesbihlere göre ise fiyatı kukanın kalitesine göre değişmektedir. Kimi kuka tesbihlerle aynı fiyat olmasına rağmen kimi kulalar çok uygun fiyata alınabilmektedir.

Kehribar tesbihler en çok tercih edilen tesbih olmalarinin yanında güzel görünüşleri kendilerine has karizmaları, ele oturmalarıyla şık kullanışlı ve gösterişli tesbihlerdir.

20 Temmuz 2014 Pazar

  1. Kehribar. Çamgiller familyasından, bir çam türü olan Pinus succinifera ağaçlarının fosilleşmiş reçinesi olarak bilinen kehribar günümüzde daha çok tesbih ve kolye yapımında ve bazen de bileklik yapiminda kullanilmaktadir. 
  2. Kehribar süs eşyası yapımında kullanılan açık sarıdan kızıla kadar çeşitli renklerde, yarı saydam, kolay işlenilebilen bir taş ve süs eşyasi ham maddesi olarak bilinmektedir.
  3. Kehribar tesbihler günümüzde en cok tercih edilen tesbih türü olarak bilinmektedir. Tesbih yapim ustalarının da işlemekten en çok keyif aldiği taş türü yine kehribardır. Kehribar ayrica şifali bir taş olarak da bilinmektedir.