24 Temmuz 2015 Cuma


KEHRİBAR, Takribi Olarak 45 ila 345 Milyon Yıl Önce Dünya Üzerinde çok geniş alanlar kaplayan tropik ve yarı tropik ormanlardaki ağaçların salgıladığı reçinenin taşlaşmış Sûretteki Fosilleşmiş halidir. Reçine, ağaçların bir korunma mekanizmasıdır. Ağacın gövdesi veya dalı herhangi bir şekilde zarar görürse (atmosferik koşullar, yaşlılık veya iri hayvanlar v.b. dış etkenler), yani kırılıp, yarılırsa kabuksuz dokuların dış etkenlere dayanıksız olduğu bir bölge açığa çıkar. Bu durumda reçine salgılanarak, taze yüzeyin kapatılarak iyileştirilmesi Sağlanılır. Bu reçine, onu salgılayan ağaçla birlikte veya tek başına genellikle sellenme ile lagün delta, veya denizel ortama taşınır. Burada sediment (kırıntılı malzeme) lerle birlikte gömülür. Milyonlarca sene boyunca ortama taşınan, bazen yüzlerce metre kalınlık oluşturan çökel malzeme altında kalan reçine, basınç ve sıcaklık koşulları altında sertleşerek kehribara dönüşür
http://gumuskar.com/tespihler/kehribar-tespihler/Bakalit-Kehribari-Lila-Arpa-7x11mm.html

23 Temmuz 2015 Perşembe

Kehribar Taşı (Amber) kullanılarak oldukça güzel ve kaliteli gerçek tespih çeşitleri ortaya çıkıyor. Amber bilindiği üzere Ağaçların salgıladıkları reçinenin ağaçtan ayrılarak toprak içerisinde milyonlarca yılda uğradıkları doğal etmenler sonucunda taş halini almaktadır. Bu reçineyi salgılayan ağaçların boyları 50 metre ile 70 metre arasındadır.
Bilinen reçine üreten ağaçlar:
  1. Pinus Succinifera : Yarı tropik iklimde, kozalaklı tür ağaçların reçinesi succinic asitli olan, ağacıdır. 
  2. Hymenaea Protera: Karayiplerde, tropik iklimde yaşayan ve reçineside oldukça fazla retinite asiti bulunduran ayrıca reçinesi en bol ağaç türündendir. 
  3. Agathis Australis: Yeni zelandada bulunur, 
  4. Tetraclinis Articulata: Avustralya da bulunmaktadır, 
  5. Acacia Arabica: Afrika da yaşamaktadır, 
  6. Copaifera guibourthiana: Kongo ve Sierra Leone civarındadır,
  7. Hymenea Courbaril: Güney Amerika da rastlanmaktadır 
  8. Hymenea Verrucosa: Zanzibar civarındadır, 
  9. Taxodiaceae: New Mexico (Amerika) da bulunur, 
  10. 10-Kauri Pine: Lübnan da rastlanmıştır, 
  11. Leguminous: Meksika da, bulunmaktadır.
Peki Kehribar Tesbih Özellikleri nelerdir?
İlk olarak sol elde kullanılan bir kehribar tesbih vücudun elektriklenmesini önler. Kişiye yaşam enerjisi ile destek olur. Ağrıları var ise hafifletmesinde büyük yardımcıdır. Ruhsal dengeyi destekler.
Sahte kehribar tesbih anlamak için tesbih tanesinin bir tanesini çakmağınızla ısıtınız ve duman çıkmaya başladığında çekiniz ve koklayınız burnunuza çam kokusu gibi bir koku yani doğal bir koku gelmelidir. Dünya üzerinde 150 adetten fazla kehribar çeşidi ayrıca 256 adet farklı renklerde tonları bulunmaktadır.

http://gumuskar.com/Yesil-Bakalit-Kehribari-Eski-Alman-Formullu-7x11mm-Kapsul.html
http://gumuskar.com/tespihler/kehribar-tespihler/Bakalit-Kehribar%C4%B1-Kul-Rengi-Arpa-6x10mm.html

22 Temmuz 2015 Çarşamba


Kehribar çoğunlukla kozalaklı ağaçların reçinesinden oluşmasının yanısıra, tropik çiçekli ağaçların reçinesinden de oluşabilir.

Reçine, ağaçların bir korunma mekanizmasıdır. Ağacın gövdesi veya dalı herhangi bir şekilde zarar görürse (atmosferik koşullar, yaşlılık veya iri hayvanlar nedeniyle v.b. dış etkenler), yani kırılıp, yarılırsa kabuksuz dokuların dış etkenlere dayanıksız olduğu bir bölge açığa çıkar. Bu durumda reçine salgılanarak, taze yüzeyin kapatılarak iyileştirilmesine çalışıldığı gibi, kendisine zarar verebilecek böcek ve mantar gibi canlılarında reçinenin kendisine has kokusu, tadı ve yapışkanlığı ile ağaçtan uzak tutulmasına çalışılır. Bazı hastalıklarını iyileştirmek için salgılama yapmasının yanında yüksek ağaçlarda hızlı büyümenin oluşturduğu tansiyon nedeniyle oluşan boyuna çatlaklardan da bolca reçine salgılanır. O dönemlerde tropik ve yarı tropik iklim koşullarında yaşayan yüksek ağaçların, iklimin gittikçe yüksek sıcaklıklara ulaşması nedeniyle de bol miktarda reçine ürettikleri düşünülmektedir.
(Yanda; günümüzde de ağaçlar reçine salgılamaya devam ediyorlar. )
Ağaçta reçine salgı tipleri:
1- Dahili çatlakta reçine
2- Kabuk altında reçine
3- Dahili reçine cebi
4- Kabuk içinde reçine
5- Harici yara dolgusu
6-7- Sarkıt şeklinde reçine akıntısı
8- Harici damla biçimli reçine
Bu reçine, onu salgılayan ağaçla birlikte veya tek başına genellikle sellenme ile lagün, delta, veya denizel ortama taşınır. Burada sediment (kırıntılı malzeme) lerle birlikte gömülür. Milyonlarca sene boyunca ortama taşınan, bazen yüzlerce metre kalınlık oluşturan çökel malzeme altında kalan reçine, basınç ve sıcaklık koşulları altında sertleşerek kehribara dönüşür.


(Doğadan toplandığı görünümde kehribar topakları)

( Ham ve işlenmiş kehribar bir arada )
Reçineden kehribara dönüşümde, reçinenin içine gömüldüğü sedimentlerinde önemli bir rolü olduğu düşünülmektedir. Mesela, Borneo kehribarı Orta Miosen yaşlıdır. Buradan gelen koyu renkli kumtaşı içinden çıkarılan örnek kesin olarak kehribar (alkolle reaksiyona girmiyor) olmasına rağmen, kiltaşı seviyelerinden elde edilen sarı renkli fosil reçine copal dir (alkolle reaksiyona girmiştir). Yani aynı süreci yeraltına gömülü olarak geçiren reçine muhtemelen içinde bulunduğu tortulların etkisiyle yeterli olgunluğa erişememiş ve copal aşamasında kalmıştır.

Kehribarlaşmanın en önemli etkenleri kabul edilen basınç ve sıcaklık yanında reçinenin içine gömüldüğü sedimentlerin türünün de etkili olduğunun düşünülmesine rağmen bu dönüşümün tüm mekanizması henüz anlaşılabilmiş değildir. Altta reçineden, copal ve kehribara geçiş süreci basitleştirilerek gösterilmiştir. Geçmişten günümüze doğru (soldan sağa) reçine orijinal plastisitesini ve suyunu kaybetmeye ve sertleşmeye başlar.



Gümüşkar Kehribar Tespihleri 


21 Temmuz 2015 Salı

Ametist Genel Özellikleri

Diğer İsimleri : Ametist, Ametist, Mor Yakut, Aşk Taşı
Sertliği : 7
Özgül Ağırlığı : 2,65
Kimyasal Grubu : Oxides
Yapısal Görünümü : Saydam
Parlaklığı : Camsı
Kimyasal Formülü : SiO² + Al, Ca, Fe, Mg, Li, Na
Uyumlu Olduğu Unsur : Hava
Uyumlu Olduğu Şakra : Alın, taç.
Uyumlu Olduğu Burç : Koç, Balık, Kova, Başak, Yay
Rengi : Mor, eflatun erguvan
Sembolü Olduğu Hususlar : Adalet, cesaret, doğru karar verebilen akıl ve huzur.
Çıkarıldığı Başlıca Ülkeler : Brezilya, Kanada, Rusya, Madagaskar, Hindistan, Namibya, Sri Lanka.
Şifa bakımından en güçlü taşlardan olan ametist, değerli taş sevenler içinde en gözde taşlardan biridir. Kuvars ailesinden mor yada mavi-mor renkli bir taştır. Ona bu rengi verenin, içinde bulunan demir olduğu düşünülmektedir.
Renkleri gün ışığında değişen bazı ametistler, gerçek renklerine ancak röntgen ışınları altında kavuşabilirler. Asırlar boyunca, değişik uygarlıklarda sevgi ve beğeniyle kullanılmış, Asya ve Mısır'da mühür olarak değer kazanmıştır.

Eski çağlarda "sarhoşluğu yok eden taş" olarak bilinirdi. O zamanlarda kadeh, çanak, kap gibi şeylerin bir çoğu ametistten yapılmaktaydı. Ametist astrolojide de başak, oğlak, kova ve balık burcu insanının taşı olarak bilinir. Ayrıca yıldırım çarpmasından koruduğuna ve büyüleri etkisiz hale getirdiğine inanılmıştır.