24 Haziran 2014 Salı

 TEK TAŞ YÜZÜK KENARI SÜSLÜ ALYANS 925 AYAR GÜMÜŞ
Neden evlilik yüzüğü takıyoruz hiç düşündünüz mü? İlişkiler ciddiye bindiği zaman neden kuyumcu dükkânı kapılarını aşındırıyoruz hemen? Yüzük takma geleneği nereden geliyor? İşte bu soruların yanıtını bugünkü yazımızda bulacaksınız.

Evlilik yüzüğüne dair ortaya atılan iki ayrı efsane var. Biri erkeklerin kadınlarını bağladıklarına dair bir teori. Bu teoriye göre, erkek, sevdiği kadının el ve ayaklarını iple bağlıyormuş. Şayet kadınının kaçmayacağına inanırsa ayaklarını çözer, tamamen güven duyduğunda da ellerini çözer ve ipi parmağına bağlarmış, bu bağ onları birbirine bağlayan aşklarının bir simgesi haline gelirmiş.

Diğer efsane ise yüzüğün tarihinin milattan önce 2000lere kadar dayandığını söylüyor. Eski Mısır döneminde bir takım bitkilere yüzük şekli verildiği saptanmış. Bunun, sonsuzluk manasına gelen çember biçiminden esinlenerek yapıldığı ve aşkın ölümsüzlüğüne işaret ettiği de düşünülmüş. Romalılar döneminde ise yüzük malzemesi olarak bitki yerine daha güçlü ve sağlam olan demir tercih edilmeye başlanmış ve yalnızca kadınlar tarafından takılıyormuş. Her medeniyette yüzük sol elin dördüncü parmağına (yani şimdiki yüzük parmağına) takılıyormuş. Bunun nedeni de bu parmaktan geçen bir damarın direk kalbe ulaştığına inanılmasıymış.

 TEK TAŞ ZİRKON TAŞLI I LOVE YOU YAZILI ALYANS YÜZÜK 925 AYAR GÜMÜŞ
Zamanla yüzükler altından yapılmaya başlanmış. 860 yılında Papa Nicolas, evliliğin bir nişanesi olarak altın yüzüğü nişanlı çiftlere zorunlu kılmış. Bu kararla birlikte nişan ve düğün yüzükleri birbirinden ayrılmış, özellikle 12. yüzyılda Papa III. Innocent, evlilik töreninin kilisede yapılmasını ve yüzüğün bu törene eklenmesini şart koşmasıyla bu ayrım netleşmiş.

Avusturya Arşidükü’nün nişanlısına verdiği elmas yüzük ile elmas nişan yüzüklerine eklenen ilk kıymetli taş olmuş. Pırlanta ve elmasın nişan yüzüğü olarak günümüze gelişi, evlilik yüzüğü için altının kullanılması geleneği de bu dönemden günümüze gelmiş. Evlilik yüzükleri dönem dönem çeşitli işlemelere ve desenlere maruz kaldıysa da giderek daha sade bir görünüm elde etmiş.


Lorem Takı'da En Güzel Erkek ve Bayan Gümüş Yüzükler Uygun Fiyat ve Kalitesiyle Sizleri Bekliyor...
Lorem Takı bir Online Takı Alışveriş Sitesidir. En güzel Erkek Yüzükler ve Bayan Yüzükler, Uygun Fiyatlı Yüzükler Müşterilerini bekliyor...

Tagged: , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder