10 Ağustos 2015 Pazartesi


Yemek Takımı Seçimi

Çeyiz hazırlıkları süreci oldukça uzun ve bir o kadar da masraflı bir dönemdir. Her genç kız evlenmeden önce kendi evinde kullanacağı gerekli olan eşyaları almalıdır. En çok detay ise; mutfak eşyalarındadır. Mutfak eşyalarının arasında ise en önemli parça yemek takımıdır. Yemek takımları misafirler geldiğinde kullanılmak üzere ve günlük hayatta kullanılmak üzere iki çeşittir.

Bütün gerekli servis ihtiyaçlarını içinde bulunduran büyük yemek takımları, özel misafirleriniz geldiğinde kullanmanız için uygundur. Yemek takımlarının en kalitelisi porselen yemek takımlarıdır. En ideali 12 kişilik 84 parça olan yemek takımlarıdır. İçerisinde; çorbalık, servis tabağı, pasta tabağı, çukur tabak, kayık tabak, komposto kâsesi, sosluk, fincan, peçetelik, tuzluk ve biberlik bulunmaktadır.

Yemek Takımı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Yemek takımı alırken dikkat edilmesi gerekilen önemli bir konu, yemek takımının garantisinin olup olmadığıdır. Yemek takımınızın bir parçası kırılır ise, bunun temin edilmesi açısından önemlidir.
Yemek takımı alırken renginin beyaz ya da kırık beyaz olmasına dikkat edin.
Porselenlerin desenlerinin sabit kalması için 1200 derecede fırınlanması gerekiyor. Yemek takımı almadan önce bu konu ile ilgili bilgi edinmelisiniz.
Yemek takımınızı aldınız hiç kullanmadınız ve bir süre sonra değiştirmek istediniz, bunun için değişim garantisi olan ürünleri tercih etmelisiniz.
Bilinen bir marka tercih etmeniz sizin için en doğrusu olacaktır. Kalitesini uzun yıllar onaylatmış markalardan alışveriş etmeyi tercih edin.
Porselen Yemek Takımlarının Uzun Ömürlü Olması İçin Ne Yapmak Gerekir?

Porselen yemek takımlarınızı doğrudan ateşe koyarsanız kırılır. Mikro dalga fırınlarda kullanılabilir.
Porselenlerinizin temizlenmesinde kullanılan su kireçli olmamalıdır.
Eğer porseleninizi derin dondurucuya koyduysanız sakın çıkarır çıkarmaz fırına koymayın.

Tagged:

0 yorum:

Yorum Gönder